NEWS

The root – inne dania kuchni Japońskiej

1.09.2015
 
The root – inne  dania kuchni Japońskiej

Podróże kulinarne – czy muszą to być dalekie wojaże na inny kontynent? We Wrocławiu można łatwo przekonać się, że niekoniecznie! Wśród wielu miejsc, w których można zjeść coś smacznego z Dalekiego Wschodu z pewnością na uznanie zasługuje niedawno otwarta knajpka (?)„The root”. Maleńki lokalik, znajdujący się na ulicy Krupniczej, czyli dwa kroki od naszej recepcji, od przestąpienia progu udowadnia swoją niezwykłość. Prowadzą go sympatyczna Marcelina oraz miły sushi master z Japonii, Yuji. I może nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby sushi oraz inne produkty nie było wegańskie. W „The root” króluje kuchnia roślinna, a szef kuchni w niebanalny sposób proponuje alternatywę dla tradycyjnych wersji dań kuchni japońskiej, ale nie tylko. Ciekawi nowych doznań kulinarnych niewątpliwie z chęcią skuszą się na sernik z nerkowców czy też sojowego shake’a z masłem orzechowym.
To małe, klimatyczne miejsce zyskało już sporo zadowolonych klientów, nie chciałbyś do nich dołączyć?